Іранських дипломатів висилають з Великої Британії

Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ

Велика Британія оголосила в середу про висилку з країни всіх іранських дипломатів. Ірану надано 48 годин на евакуацію дипломатичних працівників.

Британський міністр закордонних справ Вільям Гейґ заявив, виступаючи в британському парламенті: «Якщо яка-небудь країна позбавляє нас можливості працювати на своїй землі, вона не може розраховувати на те, щоб її посольство функціонувало тут».

Вільям Гейґ також оголосив про закриття посольства його країни в Тегерані.

Ці заходи пов’язані з нападом у вівторок на дипломатичні представництва Великої Британії в столиці Ірану. Натовп радикально налаштованої молоді увірвався на територію посольства і дипломатичної резиденції. Розлючені студенти зруйнували майно посольства і спалили британські прапори.

Your browser doesn’t support HTML5

Напад на дипломатичні представництва Великої Британії

Рада Безпеки ООН на своїй нараді засудила напад на британські дипломатичні представництва.

Міністерство закордонних справ Ірану заявило, що шкодує про те, що трапилося, у той час як спікер іранського парламенту виступив з критикою Ради безпеки ООН.

«Поспішне рішення Ради безпеки (ООН) засудити дії студентів було ухвалене з метою приховати попередні злочини Америки і Великої Британії, у той час як поліція робила все можливе для збереження миру», – заявив голова іранського парламенту Алі Ларіджані.

Гостро засудили напад на британське посольство Сполучені Штати.

У низці країн Європи іранські посли були викликані для висловлення їм протесту у зв’язку з тим, що трапилося в Тегерані.