Українське Різдво у Ватикані

Перед інавгурацією. Українська 30-метрова ялинка вагою 4 тонни подолала відстань 1 800 кілометрів. На цю нагоду Україна чекала 6 років – стільки тривали дипломатичні переговори про можливість встановлення у Ватикані новорічного дерева з України.

Ялинка оздоблена великим жовтими і білими скляними кулями. Кольори символізують жовто-білий прапор держави Ватикан. Рясніють і українські прикраси-іграшки, виготовлені з дерева. Після свят їх подарують італійським дітям-сиротам. А стовбур ялинки відправля

Запашні пампушки, сирники з родзинками та інша смакота з узваром і кутею. Все це скоштували учасників церемонії відкриття ялинки.

Українські студенти італійських вишів готують столи для частування з національною випічкою. Солодощі приготували сестри-служниці осередків УГКЦ в Італії.

Звіздар зі Львова Олег Казьмірович вперше приїхав до Рима і побував на аудієнції у Папи Римського в складі української делегації з 400 осіб. «У мене фантастичні враження! Бенедикт XVI поблагослови український народ українською мовою і благословив Україну

Дитячий фольклорний гурт «Малі бойки» з Івано-Франківська співав на площі Святого Петра різдвяні колядки.

Блаженніший Святослав благословить українську родину. «Відкриття ялинки – це глибокий символічний жест, який українська земля та українська церква здійснює у Римі», – наголосив Радіо Свобода глава УГКЦ.

Ялинка із Закарпаття запалила святкові вогні. Присутня українська громада заспівала гімн «Ще не вмерла Україна». Площа Святого Петра замайоріла жовто-блакитними стягами і спалахнула вигуками «Слава Україні!», «З Різдвом Христовим!»