У ЦВК Росії не прислухаються до недовіри голові

Заклик Ради з прав людини при президенті Росії до голови Центральної виборчої комісії Володимира Чурова піти в відставку не матиме юридичних наслідків, заявили в суботу в російському ЦВК.

У п’ятницю Рада з прав людини при президенті Росії повідомила, що на своєму засіданні, присвяченому порушенням на виборах, висловила Чурову недовіру й запропонувала йому подати в відставку через втрату довіри.

Рада з прав людини також закликала якнайшвидше ухвалити нове виборче законодавство й провести за ним нові дострокові парламентські вибори.

Крім того, рада при президенті Росії наполягає якнайшвидше розглянути повідомлення про порушення в перебігу виборів і притягти до кримінальної відповідальності винних у фальсифікаціях результатів.

Після виборів до Державної думи, нижньої палати російського парламенту, 4 грудня, за офіційними результатами яких прокремлівська партія «Єдина Росія» здобула понад половину місць, багато росіян вважає, що ці результати стали наслідком масових фальсифікацій із підрахунком голосів на користь «партії влади».