Рада перенесла розгляд законопроектів про реформування ГТС та продаж землі

Верховна Рада розгляне законопроекти про реформування газового комплексу та про продаж землі «після проведення відповідних консультацій і заслуховування інформації уряду». Про це повідомив спікер парламенту Володимир Литвин.

Він заявив, що фракція КПУ запропонувала у п’ятницю під час години запитань до уряду заслухати міністра палива й енергетики Юрія Бойка – щодо співпраці з Росією у газовій сфері.

Щодо законопроекту про ринок землі, спікер запропонував обговорити проект на засіданні профільного комітету, а потім на засіданні погоджувальної ради. «Треба, щоб відбулися засідання комітету, щоб було узгоджено варіант. Коли буде узгоджено, проведемо засідання погоджувальної ради, щоб довести до широкого загалу, що пропонується на виході», – заявив Литвин і додав: «Попереджаю, що в цьому проекті немає права щодо продажу землі іноземцям».

Раніше фракція «БЮТ-Батьківщина» запропонувала зняти з розгляду законопроекти про реформування української газотранспортної системи та про ринок землі. Їх Рада мала розглядати сьогодні.