Українські щедрівки як джаз

Співачка Юлія Рома презентувала новий джазовий альбом українських колядок та щедрівок

Київ – Українські колядки та щедрівки відтепер мають нове звучання. 26 січня у Києві, в Будинку актора, співачка Юлія Рома презентувала новий джазовий альбом. Юлія Рома народилася на Вінниччині, творчість вона поєднує з викладанням джазового вокалу в київському Інституті музики імені Глієра. Юлія Рома розповіла Радіо Свобода більше про свій новий проект.

– Альбом має назву «Радуйся», і туди увійшли українські народні колядки і щедрівки у моєму аранжуванні і сучасному звучанні. Це різдвяно-новорічна програма.

– Ви є джазовою виконавицею. Чому цей напрямок музики Вам найближчий?

– Я люблю цю музику. Вона є моїм життям. В принципі, джаз – це англомовна музика, так, але в будь-якій європейській країні, яка себе поважає, є місцевий джаз.

– Скільки у Вас альбомів і які вони?

– Це третій альбом «Радуйся». Перший – англомовний, моя авторська музика і слова авторські, він називається «Гартбіт», що в перекладі українською – «серцебиття», скажімо так. Другий – українськомовний авторський альбом. Він має назву «Цвіт». І останній, який ми сьогодні презентуємо, – «Радуйся», колядки та щедрівки. Мені цікаво виконувати, і слухати, я сподіваюся, теж буде цікаво.

– Свята вже минули, чому саме зараз Ви презентуєте альбом?

– Обставини життєві теж диктують свої умови. Тому до Нового року не вдалося, а альбом вийшов. І зараз така гарна зима, що мені видається, що саме час заспівати колядок і щедрівок. Всіх привітати ще раз ніколи не буває зайвим.