Захист Луценка просить виправдального вироку

Захист колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка попросив сьогодні Печерський районний суд Києва ухвалити йому виправдальний вирок. Як заявив адвокат Олексій Баганець, у діях його підзахисного не було складу злочину.

Він вважає, що органи слідства не зібрали доказів вини Луценка, а свідчення свідків та експертів не можуть бути доказами, бо зібрані з порушенням закону.

За словами Баганця, в діях колишнього міністра не було вини ні при виданні наказу про зарахування стажу його водієві, ні при святкування Дня міліції в палаці «Україна» в Києві, що йому інкримінують.

Адвокат також заявив, що утримання його підзахисного під вартою в слідчому ізоляторі незаконне.

Раніше сьогодні Баганець уже заявляв, що не має ілюзій щодо можливості виправдального вироку Луценкові, коли сторона державного обвинувачення попросила суд засудити колишнього міністра до 4 років і 6 місяців позбавлення волі, а його колишнього водія Леоніда Приступлюка до 3 років позбавлення волі умовно.

На думку сторони держобвинувачення, провина колишнього міністра у незаконності працевлаштування його водія Леоніда Приступлюка в МВС, надання йому квартири та нарахування пенсії, а також провина самого Приступлюка повністю доведені.