Проект Кримінального процесуального кодексу буде готовий до кінця березня – Швець

Віктор Швець у студії Радіо Свобода

Голова парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець прогнозує, що проект Кримінального процесуального кодексу, який мають розглянути у другому читанні, буде готовий до кінця березня. Про це народний депутат від БЮТБ заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Я сподіваюся, що між усіма тими політичними силами, які дійсно хочуть, щоби був прийнятий Кримінально-процесуальний кодекс, має бути досягнутий консенсус. В основі його повинен бути якісний процесуальний документ. І тут спішити теж не можна, але, разом із тим, я думаю, що десь на кінець березня можна виходити з уже опрацьованим кодексом, який ми можемо нести в Верховну Раду, і Рада може вже його постатейно, по всіх правках розглядати», – зазначив депутат.

За словами Віктор Швеця, якщо розгляд проекту Кримінального процесуального кодексу затягуватиметься, «він взагалі не буде прийнятий». Окрім того, на думку депутата, ухваленню документа може завадити той факт, «якщо в цей процес буде вмішуватися політика».

Весь текст розмови з Віктором Швецем читайте на Радіо Свобода через кілька годин.