Радіо Свобода у смартфоні – це легко!

Ця програма не тільки має широкі можливості, але й дуже зручна в користуванні

Прага – Київ – Від 7 березня сайт Радіо Свобода має спеціальний додаток для смартфонів. Тепер наші останні новини, статті й передачі можна отримувати (читати й слухати) завдяки мобільній програмі, розробленій спеціально для пристроїв на платформі Android. Ця програма не тільки має широкі можливості, але й, як кажуть фахівці Радіо Свобода з питань інтернету, дуже зручна в користуванні. Я запросила до розмови нашого вебмайстра Владислава Яцківа, щоб пояснив деякі деталі.

Яцків Владислав


– Справді, цей додаток дуже зручний. За його допомогою ви можете статті, відео і фото переглядати безпосередньо в «онлайн-режимі», не завантажуючи, щоб ознайомитися з ними пізніше. Також є можливість дізнатися актуальний розклад передач Радіо Свобода, слухати випуски новин, отримувати доступ до всього архіву звукозаписів. Відкрилась пріоритетна функція – з її допомогою (з допомогою самого додатку для смартфону) кожна людина може без проблем відправити не тільки текст, а й фото і відео. Особисті історії наших слухачів і читачів сайту, без сумніву, розширять коло наших традиційних тем, і ми сподіваємося, що за допомогою цієї програми наше спілкування з аудиторією стане ще більш інтерактивним.

– Говорячи про смартфон, варто пояснити для тих, хто про нього знає ще мало, чим відрізняється смартфон від звичного мобільного телефону?

– Смартфон відрізняється від телефону тим, що в нього є операційна система, тобто, коло функцій даного смартфону розширене. Ви маєте можливість встановлювати велику кількість додатків, які не доступні на звичайному телефоні.

– Можна простіше сказати: «смарт» перекладається з англійської як «розумний», отже, це такий собі «розумний телефон»?

– Так, безперечно!

– Владиславе, але той, хто користується смартфоном і хоче слухати передачі Радіо Свобода, він повинен добре вміти користуватися інтернетом, чи не так?

– Справді, так, але... сам додаток побудований таким чином, що зрозуміти його роботу може кожний, функції розставлені досить легко і доступ до них простий. Зараз мобільний додаток відповідає найголовнішій вимозі – він легко дозволяє спілкуватися з Радіо Свобода в будь-якій точці світу, де є мобільний зв’язок. Всі функції мобільного додатку налаштовані так, щоб слухачі і читачі не ламали голови і могли знайти потрібний сервіс, або необхідну рубрику.

– Владиславе, серед слухачів Радіо Свобода є люди різного віку – є молоді, старші, і ще трішки старші. От, умовно кажучи, Ви подарували своїй бабусі смартфон. Чи зможете Ви їй пояснити, як ним користуватися?

– Так, це досить просто – так, як і сам інтерфейс додатку простий: там немає якихось програмних складностей, немає незрозумілої термінології. Тобто, якщо вам потрібно вибрати рубрику – ви заходите до розділу «рубрики», слухати – теж натискаєте на кнопочку «слухати» або «ефір» і можете просто дібратися до того, що вам потрібно.

– А наскільки легко (чи складно) завантажити програму для андроїду, і взагалі – що таке андроїд?

– Android – це одна з операційних систем, яка застосовується на різних смартфонах, таких як Samsung, HTC. Існує в інтернеті так званий Android Market, через нього ви можете легко завантажити безкоштовно мобільний додаток собі на смартфон.

– І ще одне запитання, Владиславе. Чи можуть наші слухачі поділитися своїми враженнями і, можливо, якимись рекомендаціями щодо роботи цього додатку?

Мобільний додаток Радіо Свобода зараз працює в тестовому режимі. Так, що серед наших слухачів і читачів можуть з’явитися люди, які легко можуть прокоментувати функції даного додатку, зайшовши до спеціального розділу на сайті Радіо Свобода, де є спеціальна форма для коментарів. Там ви можете залишити ваші побажання і зауваження щодо роботи програми.