Леон Панетта обговорив із Хамідом Карзаєм, як рухатися вперед

Президент Афганістану приймає міністра оборони США, 15 березня 2012 року

Президент Афганістану Хамід Карзай у четвер на зустрічі з міністром оборони США Леоном Панеттою, який перебуває з візитом у цій країні, виступив із гострими заявами, вимагаючи прискорити виведення Міжнародних сил сприяння безпеці з Афганістану, а також вивести всіх військовослужбовців міжнародних сил з населених пунктів і розмістити їх на базах. Панетта у відповідь заявив:

«У майбутні місяці на нас ще чекають випробування. Це війна. Будуть, звичайно, й інші інциденти, пов’язані з насильством, але головне питання – як ми будемо на це реагувати, як ми впораємося з подібними проблемами і як ми зможемо далі рухатися вперед і розширювати наші досягнення».

Афганські таліби заявили, що припиняють свою участь у переговорах зі Сполученими Штатами про мир в Афганістані, і відмовляються від будь-яких переговорів з офіційним Кабулом.

Заяву оприлюднили в четвер – через кілька днів після трагедії на півдні Афганістану, де американський військовослужбовець зі складу міжнародних сил із незрозумілих причин застрелив 16 мирних жителів.

Консультації між представниками талібів і США з низки питань тривали кілька місяців в Катарі.

При прибутті Леона Панетти на базу американських сил в провінції Гельманд афганець на вантажівці спробував заблокувати злітно-посадкову смугу, на яку мав приземлитися літак шефа Пентагона. Не доїхавши до смуги, машина перевернулася і загорілася, водій загинув.