Хорошковський: Росію не задовольняє запропонована Києвом формула співпраці з Митним союзом

Росію не задовольняє запропонована Києвом формула співпраці з Митним союзом у форматі «3+1», заявляє перший віце-прем’єр України Валерій Хорошковський.

Перший віце-прем’єр наголосив, що під час засідання міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства українська делегація на чолі з Президентом України Віктором Януковичем знову запропонувала формулу співпраці «3+1», яка на сьогодні «не набула серйозного публічного обговорення».

«Але ми все-таки вважаємо, що така ідея має право на життя і в рамках «3+1» ми готові проводити переговори», – зазначив Хорошковський.

Він також визнав, що Україна як країна, яка не є членом Митного союзу, в певному сенсі «економічно страждатиме, оскільки ці ринки будуть захищені».

Янукович та інші чільні українські урядовці раніше заявляли, що Україна не має наміру вступати в Митний союз під керівництвом Росії, до чого Москва запрошує Київ, але хотіла б співпраці з ним в особливому форматі «3+1». Маються на увазі три нинішні члени об’єднання – Росія, Казахстан і Білорусь – та Україна. Росія виступала проти такої можливості.