Кармазін каже, що під час голосування за його законопроект порушили регламент

Народний депутат від фракції НУНС Юрій Кармазін заявляє, що поданий ним законопроект щодо реформування нафтогазового комплексу парламент ухвалив у першому читанні з порушенням регламенту. Про це він сказав журналістам на брифінгу.

За словами депутата, фракції «БЮТ-Батьківщина» та НУНС подали заяву щодо оголошення перерви у роботі Верховної Ради, але перерву не оголосили.

Юрій Кармазін зазначив, що наполягав, щоб його законопроект ухвалии відразу в першому читанні і в цілому як закон. За його словами, це необхідно було робити «по аналогії з тим, як було зроблено з законом про вибори, коли ніхто нікому не довіряв, але досягли консенсусу і прийняли закон в першому читанні і в цілому».

На думку депутата, якби сьогодні парламент ухвалив законопроект про реформування нафтогазового комплексу в першому читанні і в цілому як закон, то це б «убезпечило від тих загроз, які можливі при внесенні поправок в цей закон».

За словами Кармазіна, фракція Партії регіонів не погодилася з цією пропозицією і заявила, що в такому випадку голосуватиме за урядовий законопроект щодо реформування нафтогазового комплексу.

Народний депутат також повідомив, що не голосував за свій законопроект, оскільки в сесійній залі не було нормальних умов для обговорення й ухвалення цього документу.

Фракція «БЮТ-Батьківщина» сьогодні блокувала трибуну парламенту, виступаючи проти ухвалення як урядового законопроекту, так і законопроекту Кармазіна про реформування нафтогазового комплексу.

Попри це, Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про трубопровідний транспорт» (щодо реформування нафтогазового комплексу) – його підтримали 237 народних депутатів, з яких 188 – від Партії регіонів.

Законопроектом Юрія Кармазіна передбачено, що реорганізація держпідприємств, дочірніх підприємств НАК «Нафтогаз України», що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, та НАК «Нафтогаз України» здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України. Окрім того, законопроект забороняє приватизацію вищевказаних підприємств, а також підприємств, установ, організацій, які були утворені внаслідок їхньої реорганізації.