Академія медичних наук скасувала рішення про закриття клініки для хворих на СНІД

Національна академія медичних наук України скасувала своє рішення про припинення госпіталізації до клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, у якій лікують хворих на ВІЛ/СНІД та гепатити.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я. Клініка працюватиме у звичайному режимі, питання про переведення хворих в інші заклади не порушуватиметься, доки в інших закладах не будуть створені відповідні для них умови.

21 березня міжнародна громадська організація «Антивірус» заявила, що клініка Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, розташована на території Києво-Печерської Лаври, де лікуються пацієнти з діагнозом ВІЛ/СНІД та вірусними гепатитами, вже найближчим часом остаточно випише усіх хворих. Зокрема, у постанові Національної академії медичних наук України від 13 березня 2012 року йшлося про те, що в Національній академії медичних наук відбулася нарада щодо виконання доручення Кабінету міністрів України «Про здійснення заходів щодо виселення з території Києво-Печерської лаври суб`єктів господарювання, діяльність яких не пов`язана з діяльністю монастиря та Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника» про переселення клініки ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського НАМН України» з території Києво-Печерської лаври.