Як побудувати вільну Україну для вільних людей? (ВІДЕО)

Київ – У столичному Українському домі проходить Національний круглий стіл «Вільна людина у вільній країні», зініційований учасники групи «Першого грудня». У зібранні беруть участь представники церков, філософи, експерти й громадські діячі. Політиків та представників влади до участі не запрошували, наголошуючи на принциповому позапартійному характері зібрання.

«Йдеться не про якусь неповагу до них, а про пошук інших можливостей виявлення громадської думки. Хочемо уникнути міжпартійних чвар та сліпих особистих порахунків і запропонувати цивілізовані форми громадянського діалогу», – пояснив черговий головуючий ініціативної групи «Першого грудня» Іван Дзюба.

Учасники круглого столу намагаються з’ясувати «місію інтелігенції та вільних людей України» у намаганні повернути суспільство на моральний та справедливий шлях розвитку.


За словами організаторів, Національний круглий стіл під гаслом «Вільна людина у вільній країні» стане новим інститутом, що започатковує демократичний процес вираження суверенної волі народу України через свідому комунікацію і співпрацю вільних людей. Як повідомив раніше на прес-конференції Кардинал Любомир Гузар, на даному етапі Ініціативна група «Першого грудня» визначила пріоритетом налагодження широкого суспільного діалогу, а за його результатами можна буде вийти на відверту розмову з політиками щодо майбутнього країни.

Ініціативна група «Першого грудня» створена в 20-ту річницю референдуму. До складу групи входять В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, Кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.