Прокуратура Дніпропетровська оскаржуватиме звільнення міліціонерів, засуджених за катування

Прокуратура Дніпропетровської області готує апеляційну скаргу на вирок Марганецького міського суду області, яким трьох працівників управління карного розшуку МВС України в Запорізькій області засуджено за катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та звільнено з-під варти у залі суду. Про це інформує прес-служба прокуратури.

За даними прокуратури, судове слідство встановило, що у 2003 році міліціонери, виходячи за межі своїх повноважень, використовуючи психологічне та фізичне насильство, примусили громадянина до самообмови. Чоловік «зізнався» у зґвалтуванні та вбивстві 13-річної дівчинки, тоді як насправді ці злочини скоїв «пологівський маніяк» Сергій Ткач.

«У результаті, 23 квітня 2004 року вироком апеляційного суду Запорізької області громадянина К. визнано винним в здійсненні умисного вбивства, пов’язаного зі зґвалтуванням малолітньої дитини та засуджено до покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Засуджений необґрунтовано провів під вартою та у місцях позбавлення волі понад 4 з половиною роки», – інформує прокуратура.

Під час судового розгляду справи державне обвинувачення підтримувало працівників прокуратури Дніпропетровської області і вимагало від суду покарати усіх трьох міліціонерів ув’язненням на 6 років, проте суд призначив їм по п’ять років позбавлення волі і звільнив їх від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.