На Дніпропетровщині порушили кримінальну справу проти голови суду, який на смерть збив людину

Проти голови міськсуду на Дніпропетровщині, який, керуючи автомобілем, збив на смерть людину, порушено кримінальну справу. Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними прокуратури, голова одного з міських судів Дніпропетровської області, керуючи автомобілем та рухаючись по автодорозі від села Шолохове в напрямку до міста Орджонікідзе скоїв наїзд на пішохода, який внаслідок отриманих тілесних ушкоджень помер на місці.

«У зв’язку з тим, що згідно з чинним законодавством, кримінальна справа проти судді може бути порушена лише Генеральною прокуратурою України, 18 квітня заступником Генерального прокурора України В.Войцишеним проти голови суду порушено кримінальну справу (за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України)», – йдеться у повідомленні прокуратури.

У вівторок кримінальну справу за фактом ДТП порушив Нікопольський міськвідділ міліції (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Як повідомили в прокуратурі, проведення досудового слідства у кримінальній справі доручено слідчому відділу прокуратури Дніпропетровської області.