Розпочалося засідання у справі ЄЕСУ, Тимошенко відсутня

Київський районний суд Харкова розпочав попереднє слухання за обвинуваченням колишнього прем’єра Юлії Тимошенко у фінансових злочинах за часів її керівництва корпорацією «Єдині енергетичні системи України» наприкінці 1990-х років.

Юлія Тимошенко на розгляді справи відсутня. Як інформує офіційний сайт колишнього прем’єра, Тимошенко відмовилася від участі у засіданні «через важкий стан свого здоров’я». «Користуючись своїми правами, передбаченими КПК України, прошу проводити попереднє засідання у вищевказаній справі за моєї відсутності у зв’язку з важким станом мого здоров’я», – написала Юлія Тимошенко, яка нині відбуває покарання у Качанівській колонії, у своїй заяві на адресу суду.

У прес-службі Тимошенко повідомляють, що її інтереси в суді представляють адвокати Сергій Власенко, Олександр Плахотнюк, Андрій Кожем’якін і захисник Євгенія Тимошенко.

«Згідно з законодавством, на стадії попереднього розгляду суд повинен розглянути наявність підстав для закриття кримінальної справи», – йдеться у повідомленні.

Як інформує кореспондент Радіо Свобода, на засіданні суду у справі ЄЕСУ зокрема присутній посол Франції з прав людини Франсуа Зімере.