Після півторарічної перерви часопис «Сучасність» відновив роботу

Після півторарічної перерви часопис «Сучасність» відновив свою роботу. Про це повідомив головний редактор часопису Тарас Федюк, презентуючи пілотний випуск за січень-березень поточного року. За його словами, доля часопису «Сучасність» протягом останніх п’яти років була нелегкою, тричі журнал змушений був призупиняти вихід. Востаннє це сталося у середині 2010 року.

«Це було пов’язано зі зміною влади, і, відповідно, політики, які його фінансували, опинилися в опозиції, опинилися без грошей. Це було несподівано і для редакції, бо якби попередили раніше, ми б знайшли якиїсь вихід», – уточнив Федюк.

Як нагадав співголова редакційної ради часопису, письменник, громадський діяч Іван Дзюба, часопис «Сучасність» був заснований у 1961 році у Мюнхені групою емігрантів, які на той момент вже 15 років жили за межами України і відчули потребу видавати журнал незалежної української думки. Безпосередньо в Україні журнал почав видаватись з 1992 року.

Пілотний номер можна вже придбати у книгарнях, крім того, 500 екземплярів відправлять поштою усім передплатникам, які були в журналу на момент призупинення його виходу в 2010 році, «як вибачення за перерву».