УЄФА: бійок між футбольними фанатами під час Євро-2012 не очікується

Футбольні фанати на стадіоні в Македонії

Всі матчі групового турніру Євро-2012 у Польщі та Україні УЄФА вважає безпечними. Вони отримали кваліфікацію низького ризику, а отже, бійок між уболівальниками не буде, повідомив сьогодні на прес-конференції директор турніру Євро в Україні Маркіян Лубківський.

«Футбольні хулігани, які є у кожній країні, внесені до відповідних списків, і їм буде унеможливлено потрапляння і в Україну, і у Польщу ще на етапі виїзду з країни. Кожна з європейських країн, яка є членом УЄФА і яка має таких фанатів, вона ж має і відповідні списки. Ці країни дуже ретельно ставляться до того, щоб такі особи не потрапляли на стадіони, коли проходять великі спортивні заходи», – підкреслив Лубківський.

Він також поінформував журналістів, що упродовж наступного тижня до міст. які приймають матчі Євро, приїдуть працівники охоронних підрозділів національних футбольних збірних. Крім цього, «чорні списки» футбольних хуліганів країни – учасниці Євро-2012 передали організаторам турніру, зазначив Лубківський.

У квітні цього року у Києві та Варшаві запрацювали Антитерористичні центри, які забезпечуватимуть безпеку турніру та будуть аналізувати можливі ризики та небезпеки напередодні і під час Євро-2012. Правоохоронці України та Польщі пройшли спеціальні курси та тренування для забезпечення належного рівня безпеки футбольного чемпіонату, про це напередодні повідомив Радіо Свобода заступник міністра внутрішніх справ Сергій Лекар.