Суд у Росії далі лишає учасниць Pussy Riot за ґратами

Надія Толоконнікова, Марія Альохіна, Катерина Самуцевич (зліва направо на комбінованому фото)

Московський міський суд у столиці Росії залишив сьогодні під арештом до 24 липня всіх трьох арештованих дівчат, звинувачуваних у тому, що вони здійснили хуліганство як учасниці акції протесту жіночого панк-гурту Pussy Riot.

Суд відмовився задовольнити клопотання адвокатів Надії Толоконнікової, Марії Альохіної і Катерини Самуцевич, які просили обрати їм інший запобіжний захід, не пов’язаний із обмеженням свободи, і залишив чинним уже друге рішення суду нижчої інстанції продовжити їхній досудовий арешт.

Дівчат обіцяли взяти на поруки 53 російські громадські і культурні діячі.

Слідство стверджує, що затримані брали участь в акції протесту наприкінці лютого проти влади нинішнього президента й попереднього прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна, яку гурт провів у храмі Христа-Спасителя в Москві, виконавши пісню зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени», і назвав її «панк-молебнем». Усі троє відкидають висунені їм звинувачення в хуліганстві.

Раніше термін досудового затримання всіх трьох, арештованих іще в лютому, вже продовжували, він збігав 24 червня.

Дата судового процесу над ними досі не визначена. У разі визнання винними їм може загрожувати до семи років ув’язнення.

Учасниці жіночого панк-гурту Pussy Riot, яких загалом понад десять, завжди виступають у масках і під псевдо, не розголошуючи, хто вони.