У Камбоджі арештовують співзасновника Pirate Bay

Поліція в Камбоджі підтвердила в неділю, що арештувала на прохання Швеції співзасновника файлообмінної мережі The Pirate Bay («Піратська бухта») шведа Ґоттфріда Свартхольма.

За цим повідомленням, його затримали у столиці країни Пномпені ще в четвер.

Посольство Швеції в Камбоджі на цей час не коментувало цього повідомлення.

Пер Ґоттфрід Свартхольм Варґ разом із трьома іншими співзасновниками мережі був засуджений 2009 року у Швеції до одного року позбавлення волі і штрафу на суму в понад 1 мільйон доларів за звинуваченнями в порушенні авторських прав. Після закінчення всіх апеляційних процесів, у яких він не брав участі, бо через хворобу не міг залишити лікарню в Камбоджі, і підтвердження вироку йому Ґоттфрід Свартхольм мав на початку цього року прибути до в’язниці у Швеції для відбуття свого покарання, але не з’явився.

Мережа The Pirate Bay діє за принципом торент-трекера, тобто дає можливість окремим користувачам знаходити одне одного для обміну файлами і далі нав’язувати безпосередній контакт між своїми комп’ютерами, вже без участі мережі. Найчастіше обмінюються файлами, що містять музичні записи, фільми, комп’ютерні ігри, книжки тощо, тобто твори, захищені законодавством про авторське право.