Кабмін збільшив статутний капітал «Укроборонпрому» для погашення заборгованості із зарплат

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою збільшив видатки на статутний капітал державного концерну «Укроборонпром» для погашення заборгованості з виплати зарплат працівникам держпідприємств, які входять до його складу.

Як повідомило Міністерство фінансів у відповідь на запит Радіо Свобода, з цією метою статутний капітал «Укроборонпрому» збільшений з 20 мільйонів до 100 мільйонів гривень. Відповідальним за ці кошти в уряді визначили Міністерство оборони. За даними Державної казначейської служби, оборонне відомство вже отримало кошти у повному обсязі.

28 серпня під час робочої поїздки до Миколаївської області прем’єр Микола Азаров зустрівся з представниками «Суднобудівного заводу імені 61 комунара», під час якої ті поскаржилися йому, що не отримали зарплату за 9 місяців. Нині завод не працює, а на його майно накладений арешт.

Через кілька днів після зустрічі у Миколаєві Микола Азаров поклав персональну відповідальність за погашення заборгованостей на підприємствах «Укроборонпрому» на міністра фінансів Юрія Колобова.