В Івано-Франківську виступають на захист свободи слова і телеканалу «ТВі»

«Труна для адмінресурсу» в центрі Івано-Франківська, 7 вересня 2012 року

У центрі Івано-Франківська, на Вічевому майдані, громадські активісти провели в п’ятницю акцію «Захисти свободу слова в Україні і канал «ТВі», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Активісти підготували театралізовану сцену про наступ влади на свободу слова, показуючи, як влада через адмінресурс, підкуп, тиск позбавляє засоби масової інформації незалежності. Учасники акції тримали плакати «Я поширюю правду», «Я показую правду», «Я говорю правду», а для адмінресурсу підготували домовину.

Водночас вони збирали підписи на захист свободи слова в Україні і телевізійного каналу «ТВі».

За словами одного з організаторів акції, співкоординатора громадського руху «Чесно» Тараса Случика, свідомі прикарпатці підтримують заяву представників громадянського суспільства в Україні, зроблену напередодні відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу – 19-го Всесвітнього форуму редакторів, бо бачать, «як влада намагається знищити свободу слова в Україні».

Людей на акцію скликали через соціальні мережі. Проходила вона без партійної символіки.

Під час бліц-опитування про відносини влади і ЗМІ більшість івано-франківців обрали варіанти «без свободи слова неможлива демократична і справедлива Україна» та «бандократія готується до виборчого лохотрону».

У п’ятницю такі акції на захист каналу «ТВі» відбулися і в інших містах Прикарпаття.