Кримські журналісти написали Януковичу щодо наклепу (ВІДЕО)

Кілька десятків кримських журналістів провели в Сімферополі акцію протесту проти намірів депутатів запровадити кримінальну відповідальність за наклеп. Зранку у вівторок біля будівлі Постійного представництва Президента України в Криму журналісти, які представляють різномовні державні, комунальні і приватні мас медіа, підтримали вимоги своїх колег з інших регіонів України скасувати відповідний законопроект, поданий раніше народним депутатом Віталієм Журавським і підтриманий парламентською більшістю у першому читанні.

Учасники акції тримали в руках чисті білі аркуші паперу і плакати без текстів. Як пояснив один з ініціаторів акції Заїр Акадиров, таким чином журналісти символічно показали те, що буде після вступу в дію закону, який запроваджує кримінальну відповідальність для журналістів – вони не зможуть писати.

Your browser doesn’t support HTML5

Кримські журналісти проти криміналізації наклепу

Під час акції стало відомо, що Верховна Рада України відкликала законопроект про криміналізацію відповідальності за наклеп. Проте кримські журналісти підписали заяву з протестом проти ухвалення такого закону і в майбутньому й передали її постійному представникові Президента в Криму. Той пообіцяв оперативно передати його главі держави.