Опозиція вимагає кримінальної справи через побиття Тетяни Чорновіл

Тетяна Чорновіл після ефіру на Радіо Свобода, січень 2012 року

Опозиція вимагає від правоохоронних органів з’ясувати, хто побив журналістку і кандидата в депутати Тетяну Чорновіл, порушити кримінальну справу і затримати винних. Про це у неділю у Дніпропетровську повідомив народний депутат України, голова ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Фактично у нас кожен день сьогодні виборчої кампанії відрізняється від попереднього тільки загостренням ситуації. Тому я вимагаю від Президента негайних, адекватних заходів. Ми вимагаємо від влади негайно зупинити терор щодо опозиційних кандидатів», – ска зав Арсеній Яценюк.

Він також наголосив, що передвиборча ситуація, зокрема, на Дніпропетровщині загострюється, «адміністративний тиск –один із найпотужніших на території України».

«Це вносить суттєві корективи в нашу виборчу кампанію. Постійні суттєві корективи. Тобто часто-густо нам треба просто займатись захистом наших кандидатів у депутати, навіть інколи фізичним, у тому числі чинних депутатів Верховної Ради», – зазначив Яценюк.

Журналіста і кандидата в народні депутати від ВО «Батьківщина» Тетяну Чорновіл побили на Львівщині при спробі з’ясувати походження фальшивих листівок від її імені.