Тимошенко вдев’яте відмовляється від участі в суді у справі ЄЕСУ

Колишній прем’єр України Юлія Тимошенко дев’ятий раз поспіль відмовляється від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ в Харкові 15 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Керівництво Качанівської виправної колонії (№54) отримало від Київського районного суду Харкова виклик засудженої Тимошенко для участі в судовому засіданні, запланованому на 15 жовтня. Засуджену було поінформовано про отримання виклику. У відповідь на це засуджена Тимошенко письмово поінформувала керівництво установи про відмову брати участь у призначеному судовому засіданні», – йдеться в повідомленні.

Про відмову засудженої керівництво колонії письмово поінформувало суд.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня минулого року засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Екс-прем’єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові. У травні її перевели до лікарні. Лікування та реабілітація Тимошенко відбувається за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки «Шаріте».

Тим часом, у Харкові тривають судові засідання ще за одним обвинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України». На цих засіданнях Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров’я екс-прем’єра. Брати участь у засіданнях суду в режимі відеоконференції Юлія Тимошенко відмовляється.