Чи відповідають дійсності декларації кандидатів у депутати? (Огляд преси)

Київ – Вперше декларації народних депутатів підлягають обов'язковій публікації. Зате цього разу кандидати можуть, не боячись, писати в них відверту брехню. Адже, як стверджує тижневик «Власть денег», перевіряти достовірність викладених відомостей ніхто не уповноважений. Чому і хто з кандидатів задекларував найбільші прибутки, видання розповідає в статті «Кандидатський мінімум».

Українцям можуть заборонити розраховуватись готівкою, попереджають «Ізвєстія в Україні». Видання інформує, що Закон про платіжні системи та безготівкові розрахунки набув чинності. Це означає, що Нацбанк має право встановити граничну суму, яку людина зможе викласти за покупку зі свого гаманця. Все, що буде коштувати дорожче, доведеться оплачувати банківською картою. Точна цифра готівкового ліміту ще невідома. Експерти кажуть, що це буде 20 тисяч гривень або гривневий еквівалент 20 тисячам доларів. У Нацбанку заявили, що новий закон не торкнеться інтересів пересічних громадян країни. Щоправда про те, як бути щонайменше 5 мільйонам українців, які взагалі не мають пластикових карт, Нацбанк не уточнював. Стаття називається «Фінішний капітал».

Нацбанк стає схожим на успішну транснаціональну корпорацію – він за державний кошт забезпечує топ-менеджменту високі зарплати, будує для них відпочинкові vip-бази, купує житло співробітникам і навіть відкриває власний ТБ-канал. Про це стверджує тижневик «Кореспондент» у матеріалі «Зірвали банк».

Верховна Рада ліквідувала Національну комісію з питань Червоної книги. Тепер, як стверджує експерт газети «Україна молода», країна отримала ще одну проблему. Адже комісія, яка раніше була незалежною, може стати кишеньковою структурою Міністерства екології. Це означає, що можуть теоретично перестати захищати види тварин, які використовуються у промислових масштабах. Конкретніше йдеться в матеріалі «Зелене світло» браконьєрам».