УДАР пропонує опозиції план дій в наступному парламенті

Партія УДАР пропонує колегам по опозиції схвалити план спільних дій у парламенті нового скликання. «В УДАРі заявляють, що цей документ мають підписати лідери опозиційних сил, а також кожен народний депутат, який виступає за зміну влади в Україні та здійснення демократичних змін», – йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті партії.

Зокрема, в документі йдеться про те, що необхідною умовою його реалізації є «усунення від влади режиму Віктора Януковича та звільнення політичних в’язнів».

Крім того, у плані пропонується створити незалежне Антикорупційне агентство, яке «під наглядом громадянського суспільства розпочне антикорупційну люстрацію, зокрема, виявлення і притягнення до відповідальності корупціонерів чиновників, суддів, працівників правоохоронних органів».

Також УДАР пропонує ухвалити закон про порядок імпічменту Президента та створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань усунення Віктора Януковича від влади. «Почнемо процедуру імпічменту чинного глави держави», – мовиться в документі.

У плані також передбачається можливість посилення контролю громадян за діяльністю депутатів усіх рівнів через запровадження механізму їх відкликання. Також пропонується встановити кримінальну відповідальність для тих народних обранців, які голосують за інших депутатів.

Крім того, пропонується звести до мінімуму кількість державних органів, які мають дозвільні, контрольні та каральні повноваження.

Ударівці пропонують опозиціонерам скасувати закон «Про засади державної мовної політики», денонсувати «харківські угоди» та інші домовленості, які шкодять стратегічним національним інтересам України. А також зобов’язатися забезпечити підписання та ратифікацію Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом і створити умови для запровадження безвізового режиму з країнами ЄС.