Суд у Тбілісі залишив під вартою екс-міністра оборони на період слідства

Засідання суду проходило на тлі акції протесту, яку організували перед будівлею активісти колишньої правлячої партії

Тбіліський міський суд 9 листопада обрав попереднє ув’язнення як запобіжний захід колишньому міністрові внутрішніх справ і оборони Грузії Бачо Ахалаї на період слідства у справі про перевищення посадових повноважень і незаконне позбавлення волі.

Для ще двох обвинувачених у цій справі – начальника Об’єднаного штабу Збройних сил Грузії Ґіорґі Каландадзе і командира 4-ї бригади Міністерства оборони Зураба Шаматави – суд задовольнив клопотання захисту і обрав звільнення під заставу. Розмір застави для кожного визначив в 20 тисяч ларі (майже 100 тисяч гривень).

Засідання суду проходило на тлі акції протесту, яку організували перед будівлею активісти колишньої владної партії.

Раніше цього ж дня держміністр Грузії з питань інтеграції до європейських та євроатлантичних структур Алексі Петріашвілі повідомив журналістам, що
візит військового комітету НАТО до Грузії, запланований на кінець листопада, відклали у зв’язку з відсутністю на місці начальника Об’єднаного штабу Збройних сил Грузії.

«Це природно, поки між урядом і тим, від кого залежить призначення начальника Об’єднаного штабу, не буде досягнута домовленість. Сподіваюся, що буде схвалене компромісне рішення. Після цього, оскільки приймаючою стороною військового комітету НАТО є Об’єднаний штаб, і відбудеться візит делегації альянсу», – цитують грузинські ЗМІ держміністра.