У Сирії назвали провокацією прохання Туреччини до НАТО про протиракетну оборону

Установки Patriot уже бували в Туреччині на навчаннях НАТО. На фото 2003 року – нідерландський Patriot на віськовому летовищі в Діярбакирі.

Сирія засудила в п’ятницю нещодавнє прохання Туреччини до НАТО надати установки протиракетної оборони для захисту турецько-сирійського кордону.

Як повідомило державне телебачення Сирії, в Міністерстві закордонних справ країни це прохання назвали «провокаційним кроком».

Це була перша реакція Сирії на звернення Туреччини до НАТО.

Також у п’ятницю Росія, яка вже критикувала це звернення, повторила свою критику. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров також заявив, що виконання запиту Туреччини загрожує втягнути Північноатлантичний союз у сирійський конфлікт.

У НАТО в середу повідомили, що Туреччина, яка є членом Північноатлантичного союзу, офіційно звернулася з проханням до НАТО розмістити на її території ракетні установки протиракетної і протиповітряної оборони Patriot для захисту від обстрілів із території сусідньої Сирії. Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен запевнив, що це прохання розглянуть без зволікань. Як виглядає, його схвалять.