Вбивць Оксани Макар посадили надовго (ФОТО)

Вбивці Оксани Макар почули вирок

Миколаїв ­– Трьом молодикам, які зґвалтували та вбили Оксану Макар, Центральний районний суд Миколаєва у вівторок оголосив вирок. Євгену Краснощоку – довічне ув’язнення, Максиму Присяжнюку – 15 років в’язниці, Артему Погосяну – 14. Проте мати Оксани Макар та її представники в суді вважають вирок недостатньо суворим та оскаржуватимуть його.

Судді, які розглядали справу вбивства Оксани Макар, фактично підтвердили у вироку ті терміни ув’язнення, які запропонувало державне обвинувачення співучасникам злочину.

Читаючи вирок, головуюча у справі наголосила, що провина всіх трьох є різною, а відтак різним має бути і покарання. Зокрема, Євген Краснощок був ініціатором і зґвалтування, і спалення дівчини, його ж приятелі діяли за його вказівками, встановило судове слідство.

Your browser doesn’t support HTML5

Реакція мешканців Миколаєва на вирок ґвалтівникам і вбивцям Оксани Макар


Телеоператорів до зали засідань пропустили одразу ж. Решту журналістів міліція зупинила в коридорі, не пояснюючи причин. Найцікавіше, що головуюча суддя у справі про це не знала. Коли журналісти почали стукати у двері та скандувати «Ганьба!», судді здивувалися, що до зали засідань змогли зайти не всі охочі. І постановили, щоб правоохоронці запустили всіх представників медіа.

Адвокати матері Макар оскаржуватимуть вирок як недостатньо суворий

Мати Оксани Макар Тетяна Суровицька говорити з журналістами не стала. Натомість її представник у суді Микола Катеринчук заявив, що на довічне ув’язнення заслуговують усі троє убивць, оскільки жодних пом’якшувальних обставин немає.
Вони брали участь у злочині свідомо, всі троє ґвалтували жертву
Микола Катеринчук

«Три обвинувачені отримали різні терміни. Хоча суд у вироку вказав, що вони брали участь у злочині свідомо, всі троє ґвалтували жертву – однак суд чомусь пристав на пропозицію державного обвинувачення», – зазначив Микола Катеринчук.

Він пообіцяв, що упродовж двох тижнів він оскаржуватиме цей вирок в апеляційному суді як недостатньо суворий.

18-річну Оксану Макар зґвалтували 8 березня цього року і потім, щоб замести сліди, винесли в недобудований будинок і намагалися спалити. Проте дівчина дивом вижила із опіками половини тіла. Вона назвала прізвища Присяжнюка, Погосяна та Краснощока. Однак того ж місяця дівчина померла в Донецькому опіковому центрі.