Опозиція невдоволена своїми місцями в залі Верховної Ради

Опозиційні парламентські партії невдоволені запропонованими їм місцями в залі парламенту.

«Батьківщина» не погоджувала цього розсадження. Я вважаю, що воно дискримінаційне, неправильне. Його проводили без нас», – сказав депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Микола Мартиненко на засіданні підготовчої депутатської групи.

Зокрема, він наголосив, що Партія регіонів забрала собі місця біля трибуни, а ВО «Свобода» відправила в самий кінець сесійної зали. «Це дискримінація, це неправильно», – сказав Мартиненко. За його словами, у такому випадку народних депутатів «можна посадити і на балконі».

«Батьківщина» запропонувала провести розподіл таким чином: зліва від президії розміщується Комуністична партія і Партія регіонів, праворуч від президії – УДАР, «Свобода» і «Батьківщина», які самі розподілять місця між собою. Однак цю пропозицію не підтримали інші учасники робочої групи.

Після тривалої дискусії ухвалили рішення, що всі політичні сили до 13:00 7 грудня подадуть в секретаріат парламенту свої пропозиції з приводу розсадження. О 16:00 відбудеться засідання підгрупи, в якому братимуть участь опозиційні депутати, і може бути ухвалене компромісне рішення.

Якщо підгрупі не вдасться домовитися, то на засіданні 10 грудня буде ухвалене розсадження, що існує на сьогодні, заявив голова робочої групи Володимир Литвин.