Підписант мільярдної угоди одружений з українкою – Reuters

Жорді Сарда Бонвеї (л) під час підписання угоди, 26 листопада 2012 року

Жорді Сарда Бонвеї, який підписав з Україною скандальну угоду про будівництво LNG-термінала, 10 років тому переїхав до України і одружився з українкою. Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на родичів Бонвеї в Іспанії.

За повідомленням, він пішов із дому, коли йому виповнилося 20 років і став лижним інструктором в Андоррі.

Його батько Жоан Сарда, який досі живе під Барселоною, в інтерв’ю місцевій пресі заявив, що син започаткував дві справи в Іспанії в 2008 році. Обидва підприємства, які займалися нерухомістю, не функціонують уже упродовж багатьох років, заявив він.

«Жорді… ніколи не був зацікавлений у бізнесі, ані в моєму, ані його братів чи чиємусь іще. Він ніколи не демонстрував інтересу до бізнесу взагалі», – заявив його батько.

У розмові з Reuters брат Бонвеї сказав, що той відвідав батьків 30 листопада, а потім знову зник.

Як пише агенція, Бонвеї їздив до, щонайменше, двох міст у західній Україні, де намагався зацікавити місцеву владу проектами утилізації відходів.

Водночас такі угоди укласти не вдалося. «Був візит, але безрезультатний. Ми поговорили – і все. Більше від них не було дзвінків», – цитує агентство представника інвестиційного департаменту в Хмельницькому.

Наприкінці листопада Україна підписала угоду створення консорціуму інвесторів проекту LNG-терміналу. З іспанського боку, як повідомлялося, документ підписав Жорді Сарда Бонвеї. Згодом з’ясувалося, що іспанська Gas Natural не делегувала ніяких повноважень особі, яка підписувала цю угоду від імені компанії.