Активісти «Батьківщини» вимагають не визнавати повноважень депутатів Табалових (ФОТО)

Прихильники опозиції зайняли протилежний від будівлі парламенту бік вулиці Грушевського

Близько півсотні активістів ВО «Батьківщина» пікетують Верховну Раду з плакатами і скандуваннями «Тушки – геть!» Вони вимагають від парламенту не визнавати повноважень обраних депутатами батька і сина Олександра та Андрія Табалових, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Ці люди балотувалися за списком та в мажоритарному окрузі, представляючи Об’єднану опозицію «Батьківщина», але перед початком роботи сьомого скликання Верховної Ради України відмовилися входити до складу опозиційної фракції.

Андрій та Олександр Табалов спокійно беруть участь у засіданні парламенту, Київ, 25 грудня 2012 року


55-річний Олександр Табалов є одним із 200 найбагатших людей України, за версією журналу «Фокус». Свої мільйони він заробив на хлібі та молоці. Його хлібна імперія складається з підприємств у Черкаському, Кіровоградському та Полтавському регіонах. У 2009 році бізнесмен придбав молочні активи.

34-річний Андрій Табалов має три вищі освіти. Він закінчив: Брайтонський університет у Великобританії за напрямком «бізнес»; Київський міжнародний інститут менеджменту за спеціальністю «фінанси і аудит»; Кіровоградський національний технічний університет за спеціальністю «фінанси».

Андрій Табалов очолював Кіровоградську територіальну організацію партії «Фронт змін». Під час президентської виборчої кампанії 2010 року Табалов-молодший став тіньовим міністром Арсенія Яценюка, відповідаючи за сільське господарство.