«Батьківщина» оновить список осіб, причетних до політрепресій

Юрій Луценко

Прізвище судді Менського районного суду Чернігівської області, який не звільнив Юрія Луценка з ув’язнення через хворобу, внесуть до списку осіб, причетних до політичних репресій, порушень прав людини в Україні і фальсифікації виборів. Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Замовне рішення Менського райсуду Чернігівської області, який відмовився достроково припинити відбування покарання за станом здоров’я, є фактичним судовим узаконенням тортур до одного з політичних опонентів чинної влади», – йдеться в повідомленні.

У «Батьківщині» наголошують, що оновлену версію списку передадуть європейським і міжнародним інститутам, урядам демократичних країн «для вивчення питання про застосування персональних санкцій щодо фігурантів, у тому числі в рамках нещодавно ухваленого в США «закону Магнітського».

Вчора в Менській колонії відбулося виїзне засідання суду, на якому розглядалося клопотання адвокатів колишнього міністра внутрішніх справ про його звільнення через хворобу. Суддя Олександр Савченко не знайшов підстав для звільнення Луценка.