Генпрокуратура порадила Власенкові перевірити, чи є кримінальні звинувачення проти нього

Сергій Власенко «відповідає» на запитання про обвинувачення проти нього, про які він заявив, 21 січня 2013 року

У Генеральній прокуратурі з приводу заяви народного депутата Сергія Власенка про порушену проти нього 16 січня кримінальну справу нагадали сьогодні, що з набуттям чинності нового Кримінального процесуального кодексу 21 листопада минулого року кримінальні справи в Україні не порушуються.

Як сказав на прес-конференції начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись, Сергій Власенко як адвокат мав би знати, що тепер у разі скоєння злочинів дані про них вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань, і там можна перевірити, чи є такі дані щодо депутата. Тому, сказав Курись, він не буде коментувати заяви Власенка щодо кримінальних справ проти нього.

Сергій Власенко, який є нині захисником колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, заявляв сьогодні, що днями Печерський райсуд Києва порушив проти нього кримінальну справу через невиконання судового рішення щодо розподілу майна з колишньою дружиною, хоча те рішення він виконав. Він також заявляв, що проти нього можуть порушити ще дві кримінальні справи, через «розбій», коли він вихопив у колишньої дружини телефон, на який та його знімала, і, стерши запис, повернув, а також через «крадіжку» ним авта, яке йому й належить. На думку Власенка, ближчими днями Верховна Рада, за поданням влади, проголосує за позбавлення його недоторканності.