У США оголосили звинувачення творцям комп’ютерного вірусу Gozi

Федеральні прокурори у США оголосили в середу звинувачення у створенні і розповсюдженні комп’ютерного вірусу, відомого за назвою Gozi, трьом особам, громадянам Росії, Латвії і Румунії.

За словами прокурорів, цей вірус спричинив одні з найбільших в історії фінансових втрат, заразивши понад мільйон комп’ютерів у всьому світі. Зокрема, за їхніми словами, потерпіли Національна аерокосмічна адміністрація США і низка банків, які зазнали втрат на десятки мільйонів доларів.

Як мовиться в обвинувальному акті, який оприлюднили в суді у Нью-Йорку, громадянинові Росії Микиті Кузьміну, якого названо творцем вірусу, висунули шість звинувачень у втручанні в роботу комп’ютерних систем і шахрайстві, за що йому в разі визнання винним може загрожувати вирок до 97 з половиною років ув’язнення.

Громадянин Латвії Денісс Чаловскіс, як стверджують прокурори, написав комп’ютерний код вірусу, а громадянин Румунії Міхай Йонуц Пеунеску, за їхніми словами, керував службою хостингу, яка влаштувала розповсюдження вірусу.