Ми раді кожному українцеві, який хоче візу – Генконсул Польщі (ВІДЕО)

Your browser doesn’t support HTML5

Польські консульські установи у 2012 році видали 640 тисяч віз громадянам України, повідомив Радіо Свобода Генеральний консул Республіки Польща в Києві Рафал Вольський.

За його словами, це на 12% більше, аніж у позаминулому році, а кількість відмов не перевищила 1, 5% від усієї кількості поданих документів.

Основні причини відмов, за словами Генкосула, це «документи, що не підтверджують мету подорожі, а друга причина – неправдива інформація».

Також Рафал Вольський наголосив, що консульські установи Польщі готові виконувати всі вимоги, пов’язані з ухвалення 22 січня Комітетом Європейського парламенту у закордонних справах змін до Угоди між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз.

«Це, по-перше, менша оплата за видання візи чи прийняття візової заяви. Більшість громадян третіх країн платять за шенгенську візу 60 євро, громадяни України платять 35 євро. Велика кількість осіб від консульського збору звільнені. По-друге, це спрощення стосується того, що для цілої низки категорій осіб є можливість видання візи на підставі меншої кількості документів, простіших документів і видання багаторазових, довгострокових віз, які дають можливість рідше звертатися. Ми раді кожному українцеві, який звертається до нас по візи», – сказав Генеральний консул Польщі.

В Україні діє сім консульських установ Польщі, а цього року відкриється ще одна. Жодна інша країна у світі не має більшої кількості консульств Польщі.