Печерський райсуд почав оголошувати вирок Пукачу

Олексій Пукач

Печерський районний суд Києва розпочав оголошувати вирок колишньому керівнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, обвинуваченому в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Вирок зачитує головуючий суддя Андрій Мельник. У залу суду доставили Пукача, він перебуває під охороною озброєного конвою.

До зали суду допущені журналісти, фотокореспонденти й телеоператори. У залі дозволено проводити аудіозапис, фото- і відеозйомку.

Кримінальна справа за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста слухалася в Печерському суді в закритому режимі з квітня 2011 року. У справі допитали понад два десятки свідків.

Держобвинувачення просить для Пукача максимальне покарання – довічне позбавлення волі. Прокурори також запропонували суду позбавити підсудного генеральського звання. Обвинувачення наполягає на тому, що провина Пукача доведена.

Водночас – і на це вказували представники у суді родини Гонгадзе – мотив, за яким Пукач вбив журналіста, залишився нерозкритим.

«Обвинувальний висновок дуже суперечливий і побудований таким чином, щоб фактично заблокувати подальше викриття замовників убивства. Державне обвинувачення вважає, що все доведено, що немає ніяких суперечностей і що мотиви встановлені належним чином», – наголосила у коментарі Радіо Свобода адвокат потерпілої сторони Валентина Теличенко.