Адвокат Мирослави Гонгадзе подасть апеляцію на вирок Пукачу

Валентина Теличенко

Представник інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявляє про намір подати апеляцію на вирок Печерського райсуду Києва екс-керівнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу. Сьогодні його визнали винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудили до довічного ув’язнення.

«Міру покарання, яку суд призначив підсудному, я вважаю адекватною, але я вважаю, що не повністю встановлені мотиви, тобто суд не проаналізував замовний характер убивства Гонгадзе, хоча ми неодноразово наполягали на цьому, як і наполягали викликати в судове засідання колишнього президента Кучму і Володимира Литвина саме, щоб встановити замовний характер злочину», – сказала Теличенко.

Водночас представник інтересів Лесі Гонгадзе в суді Андрій Федур заявив, що, найімовірніше, не подаватиме апеляції. «Я не вірю в об’єктивність і неупередженість цієї справи», – сказав адвокат біля будівлі Печерського районного суду Києва.На його думку, суд не повністю вивчив мотиви Пукача.

«Певною мірою скептично ставлюся до цього вироку. Я так і не зрозумів під час розгляду справи в суді, який мотив дій Пукача: чи він особисто мав бажання вбити Гонгадзе, чи йому хтось замовив це вбивство... Із цього приводу, на мій погляд, суд докладно не вивчив обставин», – наголосив він.

Тим часом, державний обвинувач у цій справі Володимир Шилов заявив, що рішення Печерського районного суду Києва у справі Олексія Пукача є таким, як і просило держобвинувачення. Хоча, за його словами, є деякі розбіжності.

Також держобвинувач висловив думку, що оголошення вироку Пукачу у відкритому для ЗМІ режимі стане своєрідною профілактикою для правоохоронців із метою уникнення порушень закону.

Печерський районний суд Києва сьогодні засудив Пукача до довічного ув’язнення, визнавши його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе восени 2000 року.