Генпрокуратура заперечила, що не надає захисникам Тимошенко матеріалів справи

Генеральна прокуратура заперечила сьогодні заяви захисника Юлії Тимошенко Олександра Плахотнюка, що не надає йому матеріалів справи проти колишнього Прем’єр-міністра щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Ці заяви, ніби Генпрокуратура не надає ці матеріали впродовж 11 днів, не тільки не відповідають дійсності, а й свідчать про бажання адвоката ввести в оману і засоби інформації, і громадськість, наголосив відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури.

Як мовиться в повідомленні, заява Плахотнюка про це надійшла до Генпрокуратури лише позавчора, 29 січня, і її негайно розглянули і у визначений законом термін направили адвокатові відповідь, що захисники Тимошенко можуть ознайомитися з матеріалами справи, як тільки з’являться на запрошення слідчого.

Генпрокуратура позавчора вже повідомляла про цю заяву Олександра Плахотнюка і наголошувала, що він також тільки того дня вперше подав документи, необхідні для допуску до справи як адвокат, і був допущений до неї. Інший захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко, за тим повідомленням, жодного разу не прибув на запрошення Генеральної прокуратури для участі у слідчих діях у справі. Начальник головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись тоді вже заявляв, що адвокати Тимошенко «від правових методів ведення захисту переходять до політичних і необґрунтованих».