Власенко: медичної можливості доправити Тимошенко в суд немає

Сергій Власенко

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що стан здоров’я екс-прем’єра погіршується, тому доправляти її на засідання суду в праві Щербаня не можна.

«Моє особисте спілкування з Юлією Тимошенко у п’ятницю і сьогоднішня розмова з Євгенією Тимошенко підтверджує, що стан здоров’я Юлії Володимирівни погіршується. Я не бачу медичної можливості, підкреслюю медичної, доставляти Юлію Тимошенко до суду в Києві», – наголосив захисник, якого цитує прес-служба «Батьківщини».

За його словами, Тимошенко дійсно бажає бути присутньою на судовому засіданні під час допиту свідка. «Ми за те, щоб всім став зрозумілий фарсовий характер обвинувачення у справі Щербаня», – сказав Власенко.

Захисник не повідомив ім’я свідка, оскільки це є таємницею слідства, однак зазначив, що Юлія Тимошенко ніколи не бачила цю людину. «Це людина, яку Юлія Тимошенко особисто не знає, ніколи не бачила, ніколи з нею не спілкувалася, не мала жодних можливостей контактувати. Ця людина не була ані бізнес-партнером, ані контрагентом компаній, у яких працювала Юлія Тимошенко. Це просто стороння людина, яка буде розказувати вам завтра казки дєда Рената», – сказав Власенко.

Сьогодні слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня на прохання підозрюваної Юлії Тимошенко на 13 лютого. Суддя також зобов’язала забезпечити доправлення екс-прем’єра на судове засідання до Апеляційного суду Києва.