Українські депутати намагалися пікетувати саміт Україна-ЄС

Депутати з фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець і Андрій Павловський разом з активістами перед початком саміту Україна-ЄС у Брюсселі пікетували будівлі Єврокомісії і Ради ЄС із вимогами до української влади дотримуватися демократичних стандартів.

Як повідомляє прес-служба Бригинця, акція проводилася за дорученням партійної організації «Батьківщина» паралельно з маніфестаціями в Києві.

«Метою нашої акції є бажання звернути увагу європейців на проблеми з демократією і з вибірковим правосуддям, які є в Україні. Ми пікетували Єврокомісію і Раду ЄС із плакатами в руках із написами: «Українці поділяють європейські цінності!» і «Юлі – волю!», – повідомляє депутат.

За його словами, ці гасла викликали інтерес у місцевих жителів – вони зупинялися, щоб розглянути плакати, фотографували українців, сигналили з машин і вигукували слова підтримки.

За інформацією Бригинця, учасникам пікету не дозволили продовжити акцію біля будівлі Ради ЄС через те, що її не було зареєстровано.

«Щоб припинити наш пікет, приїхало кілька десятків поліцейських. Нас не затримували, але запропонували перейти пікетувати в інше місце, яке немає стосунку до саміту і Ради Європи. А тому пікетування там немає сенсу», – написав Бригинець на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні в Брюсселі відбувається саміт Україна-ЄС. У Києві ж опозиція провела мітинг проти політичних репресій.