Квасневський: місія Європарламенту просила Януковича помилувати Луценка

Юрій Луценко

Наглядова місія Європейського парламенту у складі колишніх президентів Європарламенту Пета Кокса і Польщі Александра Квасневського просила Президента України Віктора Януковича про помилування екс-глави МВС України Юрія Луценка.

Про це Квасневський повідомив на 9-й інвестиційній конференції інвесткомпанії «Драгон Капітал» сьогодні в Києві, інформує «Інтерфакс».

Представники ЄС аргументували свою пропозицію тим, що екс-міністр вже відбув половину терміну і його справа не настільки серйозна.

Квасневський також наголосив, що в березні Європарламент очікує від їхньої місії прогресу щодо спостережень за справами Луценка й екс-прем’єра України Юлії Тимошенко. Якщо їх не буде, то роботу місії може бути припинено.

«Ці дві справи можна вирішити, і прийшов час це зробити», – наголосив Квасневський.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року. На початку 2012-го суд визнав його винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Пізніше екс-міністра також визнали винним у недбалості під час продовження оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка і засудили до двох років обмеження волі.

Із серпня 2012 року Луценко перебуває в Менській колонії.

Екс-глава МВС заявляв, що не має наміру просити про помилування в Президента України.