У Грузії звільнили керівника громадського мовлення після заяв про тиск на журналістів

Генеральний директор Громадського мовлення Грузії Ґіорґі Бараташвілі, звільнений у понеділок із цієї посади, заявив у вівторок, що вражений цим рішенням. За словами Бараташвілі, який у вівторок перебуває у відрядженні за кордоном, про своє звільнення він дізнався від друзів.

У понеділок увечері наглядова рада Громадського мовлення Грузії усунула Бараташвілі з посади після заяв про те, що він вимагав тільки позитивного висвітлення дій уряду й його членів.

Як заявила наглядова рада, рішення ухвалили, щоб виключити політичний вплив на редакційну політику Громадського мовлення.

Наприкінці минулого тижня Ґіорґі Бараташвілі звільнив із роботи керівника інформаційної служби Хатуну Бердзенішвілі – за її словами, після того, як вона відмовилася виконувати вказівку керівника зняти з ефіру критичний репортаж щодо одного з міністрів.

Бердзенішвілі також повідомила, що Бараташвілі вже кілька разів висловлював невдоволення інформаційною політикою Громадського мовлення і, зокрема, наполягав, щоб усі питання про діяльність прем’єр-міністра Бідзіни Іванішвілі і його уряду висвітлювалися «тільки в позитивному контексті». За словами журналістки, керівник пропонував їй навіть гроші за зміну інформаційної політики.

Ґіорґі Бараташвілі став гендиректором Громадського мовлення Грузії лише два місяці тому.