Вибори мера Києва рекомендують призначити на 2 червня – Тягнибок

Олег Тягнибок

Комiтет Верховної Ради з питань державного будiвництва і мiсцевого самоврядування рекомендує парламенту призначити вибори мера Києва і депутатiв Київської мiської ради на 2 червня 2013 року. Про це повідомив лiдер фракцiї «Свобода» Олег Тягнибок.

За його словами, таке рішення комітет ухвалив одностайно на вчорашньому засіданні.

При цьому, як зауважив Тягнибок, ще не можна з упевненістю стверджувати, що вибори відбудуться саме в цей день. «Вони (влада) собі там щось каламутять, плюють на закони, під себе все малюють, але ми не повинні під це підлаштовуватися», – сказав він. За словами Тягнибока, опозиція буде очікувати офіційного оголошення виборів і готова до їх проведення.

Леонiд Черновецький 1 червня 2012 року написав заяву про вiдставку з посади мера столицi. Київрада взяла до вiдома факт дострокового припинення повноважень мера й поклала тимчасове виконання повноважень мiського голови на секретаря мiськради Галину Герегу. Вона звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборiв мера столицi. Парламент поки що не розглядав цього питання.

Минулого місяця народнi депутати вiд «Батькiвщини» і «Свободи», обранi за одномандатними округами Києва, пiдписали спiльну заяву з закликом до лiдера УДАРу Вiталiя Кличка визначитися до 1 березня з рiшенням про балотування в мери столицi.