Новий керівник Китаю пообіцяв «велике відродження»

Сі Цзіньпін (п) і Ху Цзіньтао, попередній президент Китаю (л), фото 14 березня 2013 року

Новий президент Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв у неділю, що працюватиме задля «великого відродження китайської держави» і задля «великої справи соціалізму з китайськими рисами».

У першому виступі на цій посаді на заключній сесії парламенту країни він заявив, що Китай не може допустити найменшого самовдоволення і найменших послаблень у роботі з метою поліпшити життя його громадян.

«Ми повинні рішуче відкинути формалізм, бюрократизм, жадобу до втіх і надмірні витрати й рішуче боротися проти корупції й інших порушень у всіх їхніх проявах», – додав Сі Цзіньпін.

У четвер парламент обрав його на посаду формального голови держави, «голови КНР», а також голови Центральної військової комісії КНР. Водночас Сі Цзіньпін іще від середини листопада минулого року фактично керує Китаєм на посадах генерального секретаря Центрального комітету Комуністичної партії Китаю, а також голови Центральної військової комісії КПК.

Парламент Китаю, Всекитайські збори народних представників, збирається на двотижневу сесію раз на рік, щоб офіційно затвердити рішення, підготовані владною Комуністичною партією.