США цінують Україну, але вказують на проблеми – заступник держсекретаря

Заступник держсекретаря США Венді Шерман під час інтерв’ю Радіо Свобода, 19 березня 2013 року

США і надалі вважають Україну своїм стратегічним партнером, але відверто кажуть про проблеми, які існують на демократичному шляху розвитку.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман, яка перебуває в Україні з дводенним візитом.

«Ми насправді маємо комісію зі стратегічного партнерства, є робочі групи, вони зустрічаються, обговорюють питання. Україну дуже цінують. Ми дуже вдячні тим зусиллям, що Україна зробила в багатьох частинах світу: в Іраку, в Афганістані у гарантуванні безпеки», – відзначила заступник держсекретаря США.

«Як добрий товариш, як друг, ми безпосередньо прямо і відверто кажемо про проблеми і про те, що необхідно зробити, щоб далі прямувати і ставати демократичною країною, щоб забезпечувати своїх громадян процвітанням і всіма правами», – наголосила Венді Шерман.

Заступник держсекретаря США у вівторок мала зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим та міністром закордонних справ Леонідом Кожарою, керівниками опозиції та жінками-лідерами. Сьогодні вона має зустрітися з Президентом Януковичем.

Повністю інтерв’ю Венді Шерман читайте сьогодні на сайті Радіо Свобода.