Опозиція хоче переголосувати рішення, ухвалені на «виїзному» засіданні

Віталій Кличко, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок

Опозиційні фракції вимагають переголосувати закони, ухвалені більшістю на «виїзному» засіданні в четвер.

«Ті рішення, за які голосували вчора, має бути проголосовано в парламентській будівлі», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, у більшості не було достатньої кількості голосів, необхідних для ухвалення цих законів.

«Складно мати разом 234 голоси, як вони показали, за наявності 182 депутатів, яких ми порахували за відео фіксацією», – сказав Яценюк.

При тому він додав, що всі попередні вимоги опозиції залишаються незмінними: призначення дати виборів у Києві, скасування пенсійної реформи, відставка уряду Миколи Азарова. «Ну і, звісно, переголосування, а точніше, легалізація рішень парламенту в парламентській залі», – підсумував він.

Водночас лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що більшість не має наміру виконувати вимоги опозиції й переголосовувати у будівлі парламенту рішення, ухвалені на «виїзному» засіданні.

«Якщо хтось мені скаже хоча б один законний аргумент, чому ми маємо це робити, ми на це підемо, але таких законних аргументів немає і бути не може. Ми діяли згідно із законами, тому ніяких переголосувань не буде», – заявив регіонал.

Вчора депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради, оскільки сесійна зала парламенту була заблокована опозиціонерами. Під час засідання депутати ухвалили понад 20 законів.