У Дніпропетровську почали курсувати списані й відновлені німецькі трамваї

У Дніпропетровську, на трамвайному маршруті № 1, почав курсувати трамвай, який відпрацював у Німеччині і був відреставрований для українських колій, повідомили в п’ятницю у Дніпропетровській міськраді.

Загалом влада придбала 30 трамвайних вагонів 1988–1991 років виробництва, які відпрацювали певний термін у німецьких містах. Вагони пройшли повну модернізацію, заявили в профільному департаменті.

За інформацією з міськради, перша партія трамваїв, які до цього експлуатувались у Німеччині, 16 одиниць, прибула в місто у лютому, ще 14 – наприкінці березня.

За даними з міськради, кожен трамвайний вагон, переобладнаний на необхідну ширину колії, оскільки в Європі колія вужча, ніж в Україні, спершу виїздить «на обкатку» без пасажирів, і тільки після цього починає перевозити пасажирів.

Кожна одиниця техніки обійшлась у 500 тисяч гривень, у цю суму входить власне вартість самого вагону, його доставка і переобладнання під необхідну ширину колії.

«Вагони відповідають сучасним вимогам перевезення пасажирів і споживають на 40% менше електроенергії, ніж вагони російського виробництва, які зараз працюють на лініях», – запевняють у міськраді.

Між тим, місцева опозиція раніше висловила обурення тим, що трамвайний «секонд-хенд» купують у Європі в той час, коли Україна могла б розвивати власне трамвайне виробництво.