Працівники хлібокомбінату планують пікетувати уряд через можливі звільнення

Працівники хлібобулочного цеху хлібокомбінату №12 мають намір завтра пікетувати Кабінет міністрів у зв’язку з планованими звільненнями.

Сьогодні вони провели збори й акцію протесту біля підприємства. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони вимагають скасувати наказ №92, згідно з яким планується провести реконструкцію цеху, що неминуче призведе до звільнення кількох сотень працівників.

«Нам пообіцяли що працевлаштують, але ми не впевнені, що нам запропонують таку роботу, яку ми маємо зараз, і ту зарплату, яку ми маємо зараз. А чим нам годувати сім’ї? Нам пояснили, що поменшало замовлень, що конкуренти нас з’їдають, але це не так. Ми збираємося завтра пікетувати Кабінет міністрів і вимагати не закривати підприємство, бо реконструкція цеху є надуманою причиною. На даний момент з цеху прибирають одну пакувальну машину, а це означає зменшення замовлень», – каже голова ініціативної групи із захисту прав працівників підприємства Тетяна Синенко.

Як повідомляло Радіо Свобода, директор підприємства Катерина Коваленко пояснила, що ніякого закриття підприємства не буде, а лише планується перепрофілювати один із цехів під виробництво іншої продукції. Вона також підтвердила інформацію про скорочення працівників підприємства відповідно до законодавства України, щоправда, не назвала, скільки працівників буде звільнено.